Gasten Gids
Praktische zaken

Contact

Heb je een vraag over FijnDomein of over de omgeving? Bel of whatsapp naar Bas 06-51154787 of Irna 06-10999088.

Wifi

netwerk: Gasten
wachtwoord: zegikniet

Pellet kachel

De pellet kachel in FijnDomein werkt op pelletkorrels. Bij aankomst is de kachel volledig gevuld. 
Het is verstandig om regelmatig te controleren of er nog voldoende korrels in de kachel zitten, zodat de kachel niet stopt met branden. Pelletkorrels bijvullen gaat eenvoudig door het klepje bovenop de kachel te openen en de korrels toe te voegen. 

Het aanmaken van de kachel gaat als volgt:
– Zet de kachel aan door 2 seconden op de knop links onder te drukken en te wachten tot het piepsignaal.

De kachel uitschakelen gaat als volgt:
– Druk op de knop links onderin, wacht 2 seconden tot het piepsignaal afgaat.

  • Klik hier voor de gebruiksaanwijzing. 

Toegang

Wanneer je incheckt bij FijnDomein ontvang je de sleutel van het vakantiehuis via ons of via de sleutelkluis. Uiteraard zorgen we voorafgaand aan je checkin dat je op de hoogte bent van de code. Je ontvangt tevens een afstandsbediening van de poort van ons erf waarmee je de poort zelf kunt openen en sluiten. Wij sluiten de poort ’s avonds en ’s ochtends zorgen we er uiteraard voor dat deze weer op tijd open staat.
Mocht je 's avonds laat terugkomen bij het vakantiehuis dan vragen we je na binnenkomst de poort weer te sluiten.

De buitendeuren van FijnDomein kan je op slot draaien door eerst de klink omhoog te klikken en vervolgens de sleutel om te draaien.

Afval

We willen je vragen het afval te scheiden. In Dongen wordt het volgende afval gescheiden: plastic, papier, glas, groen en restafval. Op de vuilnisbakken staat aangegeven voor welk afval de bak bestemt is. Mocht je je afval willen afvoeren dan kun je het op de binnenplaats leggen en verzorgen wij de verdere afvoer.

Amusement

Musea

Het natuurmuseum Brabant is een veelzijdig museum voor jong en oud. Een aanrader voor mensen met een passie voor de natuur én voor de mens.

Terug in de tijd naar het leven op een boerenerf van zo’n 2500 jaar geleden? Breng dan een bezoek aan museum IJzertijd boerderij Dongen. Voor jong en oud een boeiende ontdekking!

In Brabant viert men Carnaval. In het familie speelgoed en carnavals museum kun je je onderdompelen in deze thema’s.

Tilburg staat bekend om haar textiel industrie. Ontdek wat textiel kan doen en bezoek een museum waar alles vertelt en uitgelegd wordt over textiel.

Vind je het geen probleem om 40 minuten te rijden, dan raden wij het Vincent van Gogh huis aan. Vincent van Gogh was een echte Brabander. Bezoek het van Gogh huis  voor een mooie tentoonstelling.

Fiets en Wandelroutes

Door het Brabantseland is het prachtig fietsen en wandelen.
 We bevinden ons dichtbij knooppunt 07 (het erf af naar rechts) en knooppunt 27 (het erf af naar links).

Lokale fietsroutes zijn te vinden op: ANWB en Fietsnetwerk

Wandelroutes:
Door de weilanden en Dongen of Door en om ’s Gravenmoer.

Uitjes voor kinderen

Op nog geen 10 minuten rijden vind je de Efteling in Kaatsheuvel. Alle informatie vind je op www.efteling.com. 
Tip: download de Efteling app waarin je alle informatie vindt over wachttijden van de attracties, restaurants, shows en praktische informatie
.

Aan de Vaartweg 192A (3 minuten rijden) vind je Pukkemuk, een binnen én buitenspeeltuin. Bij mooi weer is de buitenspeeltuin met veel waterelementen echt de moeite waard. Naast de speeltuinen zijn er dieren en sprookjes die kunt bewonderen.   

Speelbos Boeverijen is gelegen in het Mastbos in Breda. Je kunt er in bomen klimmen, hutten bouwen, kliederen met water of zand en nog veel meer. 

De Smulhoeve is een belevenisboerderij gelegen in Kaatsheuvel. Je kan hier ook met de kinderen een pony rit maken van 1,5  of 3 uur (vanaf 4 jaar)

Het echte Brabatseland kun je ervaren met kinderen op de recreatie boerderij van Johan&Caroline. Veel speelplezier voor kinderen tussen 0 en 10 jaar. Hier zijn een speeltuin en kinderboerderij aanwezig en kun je tevens wat eten en drinken.

Bij minder goed weer is er een binnenspeeltuin (Monkeytown) in Tilburg aan de Spaubeekstraat 89A aanwezig op 12 minuten rijden.

Ben je opzoek naar nog meer tips voor uitjes in de omgeving bel of whasapp naar Bas 06-51154787 of Irna 06-10999088.

Uit eten

Restaurants
In Dongen vind je eetcafe Janssen&Janssen. Het gezelligste eetcafé van Dongen. 

In restaurant de Molen in Kaatsheuvel vindt u een wat luxere menukaart, het eten is een echte verwennerij. 

Cafetaria
Op de hoek van de Vaartweg vind je snackbar de Vaarterie. Hier kun je frites en snacks verkrijgen.
Verse frites zijn te verkrijgen in Dongen bij Eethuis van Holst. (direct ernaast zit een heerlijke ijssalon). Een klein stukje rijden maar zeker de moeite waard. Je kan hier zowel binnen als buiten eten. 

Thuisbezorgd
Thuisbezorgd levert ook in Dongen Vaart. Ons adres is Vaartweg 40 in Dongen. Verschillende horeca gelegenheden leveren aan huis. 

Heb je een vraag? we helpen je graag!